top of page

מתי ללכת לייעוץ משפחתי?


מתי ללכת לייעוץ משפחתי?

להצעתי שני חלקים:

הראשון, במצבים בהם יש רקע של לחץ מקומי

הזקוק לפתרון מידי, מצבים בהם המשפחה מתמודדת עם משברים אקוטיים של אחד מבני המשפחה או של המשפחה כולה. הכוונה היא, למצב בו אנו עלולים לסכן את התא המשפחתי. כמו במקרים של: משבר זוגי (גרושים, בגידה וכד'..), אובדן, קשיי פרנסה, מחלה קשה, התמכרויות, שינויים מורכבים קשים להכלה (מעבר דירה פתאומי, עזיבה פתאומית של אחד מבני הזוג וכד'..), התמודדות עם חרם, מחלת נפש שפרצה פתאום אצל אחד מבני המשפחה, משבר כלכלי ועוד מקרים דומים.


השני, במצבים בהם יש רקע של אירועי לחץ מתמשכים, מצבים בהם המשפחה מתמודדת עם אירועים כרוניים (חוזרים ונשנים).

הכוונה היא, לאירועים שאינם מהווים סכנה מיידית על קיום התא המשפחתי, אך מעוררים קושי קבוע ומתמשך אצל כל בני המשפחה ומפריעים לניהול שגרה תקינה בחיי המשפחה. כמו במקרים של התמודדות עם קשיי גיל ההתבגרות, ויסות רגשי, הפרעות אכילה, חוסר שיתוף פעולה מתמשך של הילדים.

גם אירועים שאמורים להשפיע באופן חיובי על התא המשפחתי, אך בפועל לא כך. כדוגמת: לידה, חתונה, עבודה תובענית, מעבר דירה למטרות עבודה (Ree Location) או לימודים ועוד אירועים דומים.


חשוב לדעת שכל יעוץ משפחתי צריך לכלול גם הדרכת הורים, לעיתים יתגלה הצורך לכלול גם הפנייה לטיפולים או ייעוצים פרטניים. טיפולים כמו מטפלים רגשיים למיניהם, פסיכיאטרים וכד', למי מבני המשפחה שיהיה זקוק בהתאם להמלצה של היועץ המשפחתי.


בשני סוגי המצבים או האירועים שפרטתי אני ממליץ להגיע ליעוץ משפחתי .

Comments


bottom of page